tirsdag 19. januar 2010

England

Nå er jeg i gang igjen med forberedelsene til ny tur.
Tenkte jeg skulle fortelle litt om planene mine i forkant denne gang. Når jeg kommer hjem er jeg som regel for sliten til å sette meg ned å fortelle, selv om jeg hver gang har planer om det.
Jeg reiser først til Edinburgh 16 februar, derfra har jeg en vakker togtur på en og en halv time videre til Newcastle forran meg.
Det blir ikke besøk i Edinburgh denne gang, selv om Edinburgh i seg selv er verd et besøk. Det er en flott by med mange spennende ting å se selv om jeg har vært der mange ganger.
I Newcastle skal jeg bo på mitt vanlige hotell midt i sentrum, men likevel stille og rolig (hvertfall om man bor med vindu rette vei). Jeg er så kjent der at jeg alltid får rom der jeg vil ha.
Den uken jeg er i Newcastle er det festival med mange aktiviteter, og det blir sikkert mye å se, og masse gode tilbud i butikkene.
Likevel må jeg jo røre meg litt når jeg er der, så onsdag skal jeg til Durham med sin fantastiske katedral og flotte byggninger. Der er det også et fint innendørs marked jeg skal besøke. Selvfølgelig er det også noen hobbybutikker her som også får besøk.
Torsdag morgen skal jeg til South Shields, der er det en frokostklubb med damer som lager kort. De møtes i hobbybutikken to dager i uken, og da får man også prosenter på det man handler der og da. South Shields ligger helt ute ved kysten, og er vel verd å besøke selv uten frokostklubben.
Fredag blir det en tur til York, Englands eldste by. Der er det en fantastisk katedral som skal være Englands flotteste. Det er skjeve små hus og brostenbelagte gater, og masse å se. Dessuten er det en flott liten hobbybutikk der som også er vel verd et besøk.
Lørdag er det Tynemounth som står for tur. Der skal jeg først besøke markedet i den gammle togstasjonen, så skal jeg spise litt i den omgjordte gammle kirken. Kirken er blitt som et lite innendørs marked med hobbybutikk, teppebutikk, klesbutikk, interiørbutikk, tatoveringsstudio (ved alteret) og en hyggelig liten kafe bl.a.. Jeg må selvfølgelig også en tur bort for å se på det gammle fortet of begynnelsen på Hadrians mur (muren som delte England i to i sin tid).
Søndag skal jeg til Sunderland, der er det nemlig hobbymesse den dagen. Regner med at det blir litt å ta med seg derfra, samt en masse å se. Tviler på at jeg får sett noe særlig mer en messen når jeg er i Sunderland denne gang. Det får jeg ta igjen siden.
Mandag blir det nok antakelig en stille handledag i Newcastle antar jeg, men jeg har litt vage planer om at jeg kanskje skal ta meg en tur til Hull. Det er byen som tok i mot mest emigranter fra Norge som skulle videre til Amerika i sin tid. Jeg får se hva jeg orker, kanskje må denne turen vente til neste tur.
Tirsdag morgen bærer det igjen hjemover til Edinburgh og Norge, og da er jeg sikkert ganske sliten og full av inntrykk.
Nå bare gleder jeg meg, og planlegger videre.